István Klára

Miért oktatok jógát?

Saját bőrömön megtapasztalva a jóga csodás jótékony hatásait, missziómnak érzem, hogy másokat is segítsek a feszültségekkel teli mindennapok kezelésében: megtalálják középpontjukat, lelki békéjüket; testi – lelki – szellemi jóllétben, önmagukkal megbékélve, elfogadva és megengedően szeretve éljenek. Az én olvasatomban a jóga: önszeretet és önelfogadás.

Miért a Yin jóga?

Ez a stresszoldó, meditatív típusú jóga a lelassulásról, befelé figyelésről, önmagunkhoz való kapcsolódásról, önmagunk táplálásáról, a manapság igencsak háttérbe szorult női minőségeink (passzivitás, be- és elfogadás, lágyság, kreativitás) újbóli megéléséről szól – férfiak számára is.

Nagyrészt fekvő és ülő ászanákba helyezkedünk, amelyekben az izmokat ellazítva hosszabb ideig elidőzünk. Ezáltal teret és időt adunk magunknak, hogy test és elme megpihenjen; oldódjon testünk merevsége, illetve a lelki, szellemi blokkok; az ízületek, csontok, kötőszövet (fascia) táplálása megtörténjen. Mozgékonyak és EGÉSZ-ségesek maradjunk, visszabillenjünk egyensúlyi állapotunkba.

A Yin jóga tökéletes kiegészítője lehet a dinamikusabb, izomerőt kifejtő mozgásoknak is.

Mit adok Neked a jógaórákon?

A nagyon aktív, pörgős, stresszes, kihívásokkal tűzdelt hétköznapokban ez az óra a táplálást, töltést, töltőállomást jelentheti számodra. Hiszen csak akkor tudunk adni, ha van miből.

Gyógyító szeretetteljes, elfogadó, beölelő légkör megteremtésével járulok hozzá Én-időd tartalmas eltöltéséhez. Hálásan köszönöm a bizalmat, ha segítségedre lehetek.