Poós Bernadett

Miért oktatok jógát?

2008-ban került közel hozzám a jóga. Már az első alkalom olyan sokat adott nekem, hogy azóta is a hatása alatt vagyok.

Miért tinijóga?

2017-ben éve végeztem el a hatha jóga oktató tanfolyamot, amikor szembejött velem a gyerekjóga. Azonnal azt éreztem, hogy ezzel még lesz dolgom az életben. Saját két gyermekemen láttam, hogy mekkora szükségük lenne rá, mennyire szerencsések lennének, ha már gyerekkorban találkozhatnának a jógával és megélhetnék annak minden pozitív hatását. 

A kistiniknek szóló jógaóráimra a 10-14 éves lányokat várom. 60 perc alatt bemelegítünk,  erősítünk, nyújtunk, a gerinc prevencióra kiemelt hangsúlyt fektetve. A páros és csoportos gyakorlatok segítik a  másokhoz való alkalmazkodást és elfogadást. A határokat néha feszegetjük, de át soha nem lépjük, azaz mindenki a saját szintjéhez, edzettségéhez, bátorságához képest végezheti a jóga pózokat (nehezített és könnyített verziók is vannak egyes gyakorlatoknál)

Számtalan stresszoldó- és légzőgyakorlatot mutatok meg, amely önállóan is könnyedén elvégezhető bárhol, így például egy iskolai stressz kezelésének fontos eszköze lehet.  Az óra végi rövid relaxáció csodákra képes, igazi feltöltődés és ellazulás.

Mit adok neked a jógaórákon?

Ami minden órámon megvalósul:

  • fizikai és lelki erősítés
  • rugalmasság fokozása fizikailag és szellemileg
  • érzelmi intelligencia növelése
  • az önbizalom és a pozitív énkép kialakítása
  • koncentráció fejlesztés
  • tudatosság fokozása