Román Judit

Miért oktatok jógát?

A jóga a mindennapi rohanásban alkalmat ad arra, hogy elcsendesüljünk, önmagunkra fókuszáljunk és kilépve a szerepeinkből egyszerűen „csak” létezzünk. Amikor elkezdtem oktatni, először a barátaimnak szerettem volna átadni, amit tanultam, de közben kiderült, hogy a tanítás engem is inspirál. A legideálisabb munkahely a jóga terem: nyugalom, jó energiák és együtt jógázhatok kedves emberekkel.

Miért az Iyengar jóga?

Amikor beleszerettem a jógába, többféle irányzatot, több hiteles tanárt megismertem, de mindig visszatértem az Iyengar jógához. Azt vettem észre, hogy amikor így gyakorlok, akkor nem kalandozik el az elmém, és fizikai szinten is ilyenkor éreztem magam a legjobban. Szeretem, hogy az Iyengar jóga rendszere támogatja a folyamatos fejlődést oktatóként is, így a tanulás sosem ér véget.

Mit adok neked a jógaórákon?

Az órákon figyelek a biztonságodra és lépésről-lépésre vezetlek a mélyebb megértés felé. Miközben a tested, gerinced egyre ruganyosabbá és könnyedebbé válik, az elméd is elcsendesül és az órák után frissebbnek és nyugodtabbnak érzed majd magad. Szeretem a lendületes, dinamikus órákat, máskor meg a lassabb, elmélyültebb gyakorlást. Az óráimon mindkettőre számíthatsz.